„Veșnicia s-a născut la sat” – Lucian Blaga

Proiectul nostru din mai 2023 se adresează copiilor din mediul rural (școlile rurale) care au încercat să își arate puterea de a învăța participand la concursul de matematica destinat în mod special lor.

În cadrul etapei județene a Concursului Național „Olimpiada Satelor din România” – Olimpiada satelor Sibiene, 2023 clasele 5-8 disciplina Matematică au fost premiați 24 de copii din localitățile Turnu Roșu, Boița, Rășinari, Tilișca, Sadu, Șeica Mare, Racovița, Tălmăcel și Poplaca. Ocupanții locului I la cele patru clase vor reprezenta județul Sibiu la etapa națională. Ca o recunoastere a efortului lor vom recompensa copii premiați la acest concurs.

Vrem să atragem atenția asupra efortului depus de profesorii de matematică care sau ocupat de acești copii astfel încât aceștia să reușească să obțină rezultate la concursuri. Școala din Tilișca are cel mai mare numar (5) de copii clasificati la etapa județeană a acestui concurs. Urmează cu cate 3 copii școlile din Turnu Roșu, Boița, Racovița și Șeica Mare. Din localitatea Rășinari sunt 4 copii de la doua școli și câte un copil din Poplaca, Sadu și Tălmăcel.

Partener instituțional: Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, inspector de Matematică Prof Suciu Nicolae

Detalii despre concurs găsiți pe situl Inspectoratului Școlar Județean Cluj.